Rozjetou Tampu nezastavil ani Washington

30. 04. 2011, 08:41 » Review - Autor: Milan Cigáň

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
První zápas série Washington vs Tampa Bay byl na pořadu o dnešní noci. Již dříve jsme tipovali, že by měl postoupit Washington, ale hned v prvním zápase Hráči z Tampy ukázali, že je není radno podceňovat. Sice otevřeli zápas jako první, ale pak vedení pustili, aby zcela ovládli druhou poloviny zápasu. Za zmínku stojí počet střel ve třetí třetině, kdy oba týmy dohromady vyslaly pouhých devět střel!

WASHINGTON - TAMPA BAY 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Washington nenaskočil veľmi šťastne do zápasu, keď už v tretej minúte prehrával 0:1. „Necítim na nás žiadnu únavu,“ povedal autor otváracieho gólu Sean
Bergenheim
. Hostia nastúpili na tento zápas do bránky so svojim
41 ročným brankárom Dwaynenom
Rolosonom
, ktorý musel v piatej minúte vyťahovať puk zo svojej siete, keď jeden z obrancov Lightning urobil vo svojom obrannom pásme školácku chybu a ponúkol tak gólovú príležitosť pre Alexandera Semina a bolo vyrovnané.
V druhej tretine sa ako prvý síce ujali vedenia domáci, ale gólmi Steva Downieho a Stevena Stamkosa išli Blesky do vedenia. Svoj náskok si dokázali udržať až do konca stretnutia, dokonca v poslednej minúte ho prikrášlili na konečných 2:4 a ujímajú sa vedenia 0:1 v sérii. Ďalší zápas je na programe v nedeľu v noci.

Perličky:
* Nicklas Backstrom neskóroval už v 13 zápase v rade túto noc.
* Za prvú hviezdu zápasu vyhlásili Steven Stamkos.