Iba jediný gól v Pittsburghu rozhodol

28. 04. 2011, 08:00 » Review - Autor: Milan Cigáň

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Na siedmy rozhodujúci zápas čakali dnešnú noc dve dvojice súperov. Iba jediný gól padol v stretnutí Pittsburghu s Tampou Bay a práve tento gól rozhodol o postupe Bleskov ďalej v Play-off. Boston si svoj postup vybojoval až v predĺžení, keď vyradil Montreal Canadiens.

playoff


BOSTON - MONTREAL 4:3p (2:1, 0:1, 1:1, 1:0)

Posledný a teda siedmy zápas prvého kola musel rozhodovať o postupujúcom z dvojice Boston a Montreal. Domáci počas celého zápasu ani raz neprehrávala. Darilo sa im skórovať a viedli, ale hostia úspešne doťahovali a držali v napätí fanúšikov až do konca. Bruins si v prvej tretine vypracovali dvojgólový náskok, ale Yannick Weber v desiatej minúte znižoval na 2:1. O vyrovnanie sa postaral Tomáš Plekanec gólom vo vlastnom oslabení, keď ušiel domácej obrane a zužitkoval samostatný nájazd strelou pri tyčku. V tretej tretine sa podarilo presadiť obom celkom a tak sa musel zápas rozhodnúť v nadstavenom čase. Ťažobu zodpovednosti si zobral na svoje plecia Nathan Horton a strelou od modrej rozhodol o postupe Bostonu. Ten narazí v ďalšom kole na Philadelphiu. „Sme nespokojní s výsledkom, ale musím poblahoželať Bostonu.“ povedal po zápase tréner Montrealu.

Perličky:
* Tomáš Plekanec si v zápase pripísal 1+1.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


PITTSBURGH - TAMPA BAY 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Taktiež v siedmom zápase sa musela rozhodovať séria Pittsburghu s Tampou Bay. A na rozhodnutie postačil iba jeden jediný gól. Ten padol v druhej časti z hokejky Seana Bergenheima a zaručil tak Bleskom postup do ďalšieho kola v ktorom natrafia na Washington. O senzáciu sa obrovskou mierou zaslúžil 41-ročný brankár hostí, ktorý pochytal všetkých 36 streleckých pokusov domácich a pripísal si tak už druhú nulu počas vyraďovacích bojov v NHL. „V skutočnosti to nemá nič spoločné so mnou, je to všetko o našich chlapcoch.“ komentoval postup brankár Bleskov Dwayne Roloson. Hostia nastúpili na tento zápas bez svojich najväčších hviezd. Sidney Crosby a Evgeni Malkin sú stále zranení a tak nemohli pomôcť svojou hokejovou virtuozitou Pittsburghu. „Myslím si, že môžeme byť na seba hrdí ako sme to zahrali.“ zhodnotil pôsobenie Tučniakov brankár Marc-Andre Fleury. A aký bol vlastne kľúč k víťazstvu? Tak ten prezradil po zápase Martin St. Louis. „Zvládnutie oslabení nám vyhralo celú sériu. A najlepšie to zvládal Roli.“

Perličky:
* Blesky dokázali otočiť sériu z 1:3 na 4:3.

Statistické review zápasu najdete ZDE.