Dva rozdielne zápasy, dva rovnaké výsledky

23. 04. 2011, 08:00 » Review - Autor: Milan Cigáň

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Oba zápasy hrajúce sa počas piatkovej noci mali nie doslova identický priebeh ale za to mali rovnaký koniec. Philadelphia privítala na svojom ľade Buffalo a keďže sa nerozhodlo v riadnej hracej dobe, museli hostia strhnúť víťazstvo na svoju stranu v predĺžení. Taktiež v predĺžení zvíťazili hostia v duely Anaheim – Nashville

PHILADELPHIA - BUFFALO 3:4p (0:3, 2:0, 1:0, 0:1)

V piatom zápase prvého kola medzi Philadelphiou a Buffalo bolo jasné, že to bude veľmi zaujímaví zápas. Hostia šli do vedenia v tretej minúte a zásluhu na tom mal Tyler Ennis. Zhruba po necelej minúte a pol sa opäť presadili hostia a keď do konca tretiny skórovali Šable ešte raz, vyzeralo to s domácimi veľmi blede. Ale v druhej časti ich do hry vrátili James Van Riemsdyk a Andrej Meszároš. V tretej tretine vyrovnal „malý – veľký“ muž NHL Danny Briere a poslal tak zápas do predĺženia. V ňom boli úspešnejší hostia a gólový účet tohto zápasu uzatvoril ten istý muž, ktorý ho otvoril. Buffalo zvíťazilo na ľade Philadelphie a ujalo sa tak vedenia v sérii 3:2. „Nemôžme vešať hlavy, minulý rok sme boli v horšej pozícii ako sme teraz a ak je skupina chalanov, ktorá to dokáže, tak v nich verím.“ povedal po zápase Briere. Ryan Miller musel čeliť 39 streleckým pokusom domácich, z ktorých 36 vykryl. Ďalšie meranie síl prebehne v nedeľu na ľade Buffala.

Perličky:
* Po tom, čo sa Brian Boucher nechal vystriedať hodil od zlosti na svoj výkon masku o zem na striedačke.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


ANAHEIM - NASHVILLE 3:4 (0:1, 1:0, 2:2)

Taktiež piaty zápas prvého kola mali pred sebou Anaheim a Nashville. Duel skončil rovnakým výsledkom ako prvý zápas dnešnej noci, len s tým rozdielom, že mal celkom iný priebeh. Prvý gól padol z hokejky hostí Kevina Kleina a boli to taktiež hostia, ktorý museli neskôr v prvej časti poslať svojho hráča ako jediný v prvej časti na lavicu hamby. Druhá tretina bola už o niečo viac zaujímavejšia. Diváci mohli vidieť viac presilových hier ako v prvej tretine a práve v jednej padol i vyrovnávajúci gól. Jeho autorom bol Jason Blake. Tretiu tretinu otvorili domáci už v 40. sekunde, keď skóroval Bobby Ryan. Ryan dokázal prekľučkovať medzi súperovými hráčmi ako nôž maslom a ešte prekonal brankára Pekku Rinneho. Ďalšie góly padali už neskôr počas tretiny a konečný stav po 60. minútach bol nerozhodný a tak ako i v prvom zápase, muselo sa predlžovať. Neprešli ani dve minúty a už sa tešili hostia z víťazstva. Víťazný gól strelil Jerred Smithson.

Perličky:
* Ako prvú hviezdu zápasu bol vyhlásený strelec víťazného gólu Jerred Smithson.

Statistické review zápasu najdete ZDE.