Victor Hedman zapôsobil na Nicklasa Lidströma

10. 06. 2015, 19:45 » Rozhovory - Autor: Adam Krchňavý

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nicklas Lidström stretol prvýkrát Victora Hedmana v roku 2009. „Počul som o ňom veľa skvelých vecí už predtým, ako som sa s ním stretol prostredníctvom skautov a ľudí vo Švédsku. Počul som, že je nadaný a má veľký potenciál a vedel som, že bude medzi top hráčmi v drafte. Prvé, čo ma zaujal bola jeho výška,“ povedal v utorok bývalý obranca Red Wings pre NHL.com telefonicky zo Švédska. „Mať osemnásť a byť taký vysoký je veľká výhoda, no musí to tiež zvládnuť.

Hedman tento rok zvládol zranenie zlomeného prsta, ktoré ho vyradilo na 18 hier. Momentálne má najlepšiu formu a to vďaka posledným trom hrám proti Hawks. Pravdepodobne sa posunie k top favoritom o Conn Smythe Trophy. V tretej hre pripravil dva góly a to vrátane víťazného z hokejky Cedrica Paquetteho. V posledných dvoch hrách má štyri asistencie. V 23 play off hrách nazbieral 14 bodov (1+13).

„Je to skvelé sledovať,“ povedal Lidström, ktorý sleduje iba higlighty, pretože začiatky zápasov sa vo Švédsku začínajú ráno. „Má iba 24 rokov a už hrá ako veterán.“

Hedman si tiež pamätá stretnutie s Lidströmom: „Bol som nervózny, povedal Hedman, ktorý mal v tej dobe 18 rokov. „Nespomínam si, aké otázky som sa ho pýtal.“ „Je to legenda, povedal Hedman. „Nie je možné aby ste sa prirovnávali k niekomu ako je on, ale snažil som sa sledovať jeho hru a vziať si z nej nejaké veci, ktoré som vsunul do svojej hry.“ „Tak to bolo, keď som vyrastal a stále to robím.“

Lidström povedal, že zrelosť je ďalší dôvod, prečo je úspešný v play off. „Robí veci v správnu chví„Robí veci v správnu chvíľu,“ povedal Nicklas. „Zapája sa do útoku, ak je treba. Dlhý čas strávi na ľade. Musíte si vybrať miesto, keď sa chcete zapojiť do útoku, ale on to robí v správnej dobe. „Môžeme povedať, že hrá s dôverou. Dozrel ako hráč a dôvera je tam tiež,“ povedal Lidström.