Senators sa rozlúčia s jedným brankárom!

28. 05. 2015, 11:00 » Spekulace - Autor: Daniel Bohunický

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ottawa sa v stále prebiehajúcej sezóne blysla fenomenálnou stíhacou jazdou za play off, na čele ktorej stál novo-objavený brankársky talent Andrew Hammond. Za svoje výnimočné výkony a skutočne veľký potenciál si od vedenia Senátorov nedávno vyslúžil nový trojročný kontrakt, čo však skomplikovalo situáciu ako vedeniu, tak aj jeho dvom brankárskym kolegom Craigovi Andersonovi a Robinovi Lehnerovi.

Pre Senators táto skutočnosť znamená, že jeden zo zostávajúcej dvojice Craig Anderson a Robin Lehner sa pred začiatkom nového ročníka s tímom rozlúči. Pre troch kvalitných brankárov je v jednom tíme miesta málo, čo potvrdil aj generálny manažér Sens, Bryan Murray. Ten zároveň aj potvrdil, že v hre je hneď 5 alebo 6 potenciálnych záujemcov o niektorého z dvojice gólmanov. Do hry tak teoreticky vstupujú Buffalo Sabres, San Jose Sharks či Edmonton Oilers, ktorý pred začiatkom nového ročníka potrebujú súrne posilniť bránkovisko.

Craig Anderson ma zmluvu platnú až do roku 2018 s priemerným platom 4,2 milióna dolárov. V aktuálnej sezóne však nastúpil len do 35 zápasov základnej časti, keďže z hry ho vyradil otras mozgu. V play off sérii proti Canadiens však žiaril a zaznamenal viac ako 97% úspešnosť zákrokov. Robin Lehner, 23-ročný Švéd, má zmluvu platnú do roku 2016 s priemerným platom 2,25 milióna ročne. Ten počas sezóny zasiahol do 25 zápasov, v ktorých zaznamenal bilanciu 3,02 GAA a 91,3 SV%. Druhý menovaný sa preto javí ako najviac pravdepodobný adept na výmenu.

Tento fakt ešte viac obohacuje už beztak zaujímavú situáciu okolo off-season výmien, v ktorých budú tento rok hrať práve brankári takzvané "prvé husle".