Nedeľňajšia noc bola pre Slovákov úspešná

20. 04. 2015, 13:30 » Slováci v NHL - Autor: Adam Krchňavý

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnešná noc bola pre slovenský hokej úspešná. Islanders aj Hawks vyhrali a tým sa priblížili k vysnívanej trofeji. Oba tímy vedú sériu 2:1.

V zápase medzi Chicagom a Nashvillom bol Marián Hossa vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Na ľade strávil cez pätnásť minút. Za tento čas šesťkrát vystrelil a prihral na dva góly. Marián si gól nepripísal, no pre Chicago Tribune povedal, že ho to nemrzí. „V play-off je najdôležitejšie víťazstvo.“ So 131 bodmi (45+86) sa v play-off radí na druhé miesto medzi aktívnymi hráčmi.

V zápase medzi NY Islanders a Washingtonom bol za tretiu hviezdu vyhlásený Ľubomír Višňovský, ktorý odohral niečo málo cez sedemnásť minút. Višňovský sa blysol jednou prihrávkou a tromi strelami. „Je strieborná líška,“ povedal Kyle Okposo o Višňovskom. Ľubomír inkasoval tvrdý hit od Troya Brouwera. „Je bojovník, ktorý sa vrátil potom, čo dostal tvrdý hit, vrátil sa a bol schopný pomôcť svojmu tímu. Naozaj dobre prihral na môj gól,“ dodal Okposo.

Jaroslav Halák stál proti Caps v bránke. Z dvadsiatich piatich striel inkasoval raz (96%). S kapitánom hostí – Alexandrom Ovechkinom dnes nemal príliš starosti, pretože naňho vyslal iba tri strely. „Vo všetkých troch zápasoch sme odviedli dobrú prácu,“ povedal Tavares na adresu Ovechkina.