Slováci v NHL - 33/2014

15. 08. 2014, 21:17 » Slováci v NHL - Autor: Peter Drozd

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Je to obvyklá prax, hlavne pokiaľ sa jedná o mladých hráčov. Po skončení sezóny a pred odchodom na dovolenky do rôznych kútov sveta, dostanú niektorí hokejisti akýsi manuál, na čo by sa mali počas letnej prípravy zamerať a čo by mali zlepšiť pred septembrovým prípravným kempom.

Výnimkou nie je ani 22-ročný slovenský obranca Martin Marinčin. A úloha je to pomerne zaujímavá. "Na predsezónny kemp sa mám vrátiť o osem kilogramov ťažší. Zatiaľ som tento plán splnil takmer na dve tretiny. Pribral som päť kilogramov, ale pre mňa to je riadne morenie. Môžem zjesť aj koňa a váha stúpa len pomaličky. Fakt som mal leto, keď som jedol všetko do radu, ale ručička sa takmer ani nehýbala. Verím však, že stanovený cieľ splním a na kemp prídem s predpísanou váhou,“ prezradil na webe HockeySlovakia.sk v polovici júla.

Martin Marincin
MARTIN MARINČIN EDM
Obránce
Základní část 2013/14
GP: 44 | G: 0 | A: 6 | Body: 6
Střely: 28 | +/-: -2
Marinčin je od decembra 2013 pravidelnou súčasťou zadných radov Edmontonu Oilers a v minulej sezóne si okrem debutu v NHL odkrútil aj seniorskú reprezentačnú premiéru v drese Slovenska. Zahral si na olympiáde v Soči a tiež na majstrovstvách sveta v Bielorusku.

Sú isté náznaky, že by s ním mohol Edmonton počítať do prvej obrannej šestky aj v nasledujúcej sezóne. "Telefonoval mi tréner Dallas Eakins a pýtal sa ma, ako prebieha moja príprava a či pracujem na tom, čo som dostal za úlohu. Cítil som z jeho strany záujem, preto verím, že si vybojujem miesto v prvom tíme," dodáva Marinčin.

Do zámoria by mal odletieť niekedy v týchto dňoch, aby v Edmontone pokračoval v príprave na predsezónny prípravný kemp. Edmonton v lete obranu posilnil o hráčov ako Nikita Nikitin a Mark Fayne, v tíme naďalej budú pôsobiť Andrew Ference, Justin Schultz či Jeff Petry.

Presadiť sa v tejto konkurencii nebude ľahké, určite však nie nemožné.