Ovechkinov gól v pravý čas, v Montreali čaroval Al Montoya

02. 02. 2014, 23:12 » Review - Autor: Alex Körtvélyesi

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V dvoch nedeľňajších dueloch boli raz úspešní domáci a raz hostia. Obe merania síl boli veľmi vyrovnané a skončili zhodne o gól. Ale kým v jednom padali góly ako na bežiacom páse, ten druhý – najmä zásluhou brankárov – skončil skôr futbalovým ako hokejovým skóre. Vo Washingtone si domáci Caps výhrou nad Red Wings udržali kontakt s ostatnými tímami Východu a pokračujú v skupine siedmich tímov ostro bojujúcich o postup. Montreal si zase domácou prehrou skomplikoval postavenie v postupovej zóne a je už iba o štyri body pred deviatou priečkou znamenajúcou „stopku“ pre boje o tohtoročný Stanley Cup. Víťazný gól Winnipegu zaznamenal Frolík, v drese Detroitu opäť skóroval Tomáš Tatar.

WSH WASHINGTON - DET DETROIT 6:5p (3:1, 1:2, 1:2, 1:0)

18 506 divákov vo Verizone Center boli svedkom lahodného, útočného hokeja. Zo začiatku boli v tomto smere aktívnejší domáci Capitals. Tí viedli v zápase 2:0, 3:1 aj 4:2. Hostia sa však ofenzívne zrovnali s Washingtonom, v tretej časti vyrovnali hru i výsledok. Gólovo najväčšiu zásluhu na tom mal autor hetriku, Gustav Nyquist. Jeho tri góly v rade prerušil svojím 13. gólom v sezóne Tomáš Tatar. Po 60 minútach svietilo na infokocke nerozhodné skóre 5:5. Ani pri jedinom góle Caps nefigurovalo v štatistikách meno washingtonského čísla 8. Ovechkin si svoj víťazný gól „schoval“ do predĺženia. Napriek víťazstvu zaostáva Washington v tabuľke Východu za Detroitom o jeden bod a o tri miesta.

Perličky:
* Český gólman Michal Neuvirth (WSH) mal v zápase 25 úspešných zásahov.
* Ani tretí vzájomný zápas v sezóne sa neskončil v základnej hracej dobe.
* Obom mužstvám vychádzali presilovky: Washington využil tri zo šiestich, Detroit mal štatistiku 2 p / 3 g.
* Prvá hviezda zápasu Švéd Nyquist (DET) mal bilanciu 3 G + 1 A.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


MTL MONTREAL - WPG WINNIPEG 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Hosťujúci Jets ešte pred tromi týždňami veľmi neverili, že by mohli pomýšľať na play off. Ale po dnešnom víťazstve na horúcom ľade Canadiens je táto myšlienka pre tím vedený koučom Paulom Mauriceom stále aktuálnejšia. Brankár Tryskáčov zneškodnil 31 striel domácich. Nebol to však český „mág“ Pavelec, ale jeho náhradník medzi tyčami Al Montoya. Po bezgólovej úvodnej tretine išiel do vedenia Winnipeg gólom Tobiasa Enströma, ale ešte v druhej časti vyrovnal po vzornej spolupráci Plekanec – Markov domáci kapitán Brian Gionta. Hrdinom zápasu, ktorý však zarmútil väčšinu z 21 273 divákov bol útočník Michael Frolík. Český olympionik rozhodol gólom v 41. minúte o druhej prehre Montreale v Bell Center po sebe, keď za svojou bránou chyboval Corey Price.

Perličky:
* Winnipeg vyhral osem z desiatich zápasov, v ktorých bol hlavným koučom Jets Paul Maurice.
* Za hostí nenastúpil ich tretí najlepší strelec Evander Kane pre infekciu ruky.
* V prvom vzájomnom súboji sezóny zvíťazili Canadiens na ľade Winnipegu 3:0.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.