Chára zaznamenal hattrick! Boston vyhral 6:0!

18. 12. 2011, 00:35 » Slováci v NHL - Autor: Erik Nagy

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Zdeno Chára sa v dnešnom zápase proti Philadelphii blysol hattrickom, nedal však 3 góly, ako by si mnohí mohli podľa nadpisu článku myslieť. Zdeno zaznamenal hattrick Gordieho Howea. To znamená, že v zápase sa pobil, strelil gól a na ďalší prihral.

Bitku si Zdeno odkrútil už v tretej minúte za stavu 1:0 pre Boston. Rozdal si to s Jodeym Shelleym, pričom mal mierne navrch a bitku vyhral. Logicky tak svojich spoluhráčov nabudil. Tí následne pretavili momentum do strelenia druhého gólu ešte v tej istej minúte. Po piatich minútach na trestnej lavici sa Chára vrátil do hry a oddych mu zjavne prospel, pretože necelú minútu po návrate do hry sa presadil v presilovej hre. Upravil tak skóre zápasu už na 3:0 pre Boston. Do prestávky stihli Medvede ešte upraviť výsledok na 4:0.

Hattrick Gordieho Howea dovŕšil Zdeno Chára v čase 27:06, kedy prihrával na gól Hortonovi. Aj za tohto stavu sa na ľade stále poriadne iskrilo. O desať minút neskôr sa do bitky zapojil aj spomínaný Horton. Ten však Chárov kúsok nezopakoval, pretože pri poslednom šiestom góle Bostonu si už asistenciu nepripísal.

Boston tak nakoniec vyhral 6:0. Pre Jaromíra Jágra z Philadelphie to bol zápas s poradovým číslom 1300.

Review zo zápasu si môžete pozrieť tu.